Groep F: Doelpuntenshow in Dortmund, zege Real Madrid

23 november 2016, 07:39

Het meest vermakelijk was dinsdagavond de wedstrijd van Borussia Dortmund tegen Legia Warschau (8-4). Daarin vielen maar liefst twaalf doelpunten en dat ging in een rap tempo achter elkaar door. Real Madrid deed eveneens goede zaken door een overwinning op Sporting CP: 2-1.

Borussia Dortmund – Legia Warschau

Het waren de bezoekers die verrassend op voorsprong kwamen in Dortmund. Een puntertje van Aleksandar Prijovic betekende het openingsdoelpunt. Het was slechts een begin van een tsunami aan doelpunten. In de zeventiende minuut kopte Shinji Kagawa de gelijkmaker binnen, waarna hij een minuut later ook voor de 2-1 voorsprong zorgde. Weer een minuut later profiteerde Nuri Sahin van een fout van de doelman. De keeper stompte een voorzet via de middenvelder in het doel.

Legia liet zich niet uit het veld slaan door de tegendoelpunten. Vier minuten na de 3-1 schoot Prijovic het aansluitingsdoelpunt tegen de touwen. Een paar minuten later zag hij bovendien een poging op de gelijkmaker tegen de lat belanden. Ousmane Dembele stuurde vervolgens in de tegenaanval twee verdedigers het bos in en zag via de handen van de keeper de 4-2 in het doel vallen. Of dat nog niet genoeg was scoorde ook Marco Reus voor rust. Voor de aanvoerder was het zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

In de tweede helft bleven beide ploegen heerlijk op de aanval spelen. Voor Reus werd de avond daardoor nog mooier dan die al was. Op aangeven van Dembele was de Duits international goed voor de 6-2. Ook bij die stand bleef Legia op de aanval spelen. Een geweldige steekpass van Miroslav Radovic werd tot doelpunt gepromoveerd door Michal Kucharczyk. Daarmee was het nog niet gebeurd. Felix Passlack kopte de tiende van de avond in het doel. Nemanja Nikolic maakte de 7-4, waarna Marco Reus het duel beëindigde met een hattrick: 8-4. Een record in de Champions League.

Sporting CP – Real Madrid

Om zeker te zijn van overwintering in de Champions League had Real Madrid een overwinning nodig op Sporting CP, de club waar het allemaal begon voor sterspeler Cristiano Ronaldo. Raphaël Varane werkte in de eerste helft van dichtbij het openingsdoelpunt binnen. De Madrilenen werden verder in het zadel geholpen door een discutabele rode kaart voor João Pereiro.

Fabio Coentrao zag vervolgens een handsbal bestraft worden met een strafschop. Vanaf elf meter was Andrien Silva verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Een noodzakelijk punt voor Sporting werd in de slotfase teniet gedaan door een treffer van invaller Karim Benzema. Dortmund en Real Madrid zijn daardoor zeker van overwintering in de Champions League. Sporting moet de strijd om plek drie uitvechten met Legia Warschau.