Groep E: AS Monaco schakelt Tottenham Hotspur uit

22 november 2016, 22:40

Tottenham Hotspur is klaar in de Champions League. Het speelt de laatste wedstrijd van de groepsfase alleen nog in de strijd voor een plek in de Europa League. De Londenaren verloren dinsdagavond met 2-1 op bezoek bij AS Monaco.

Vincent Janssen moest in Frankrijk genoegen nemen met een plek op de bank. Hij zag vanaf de zijkant de thuisploeg een stuk beter zijn. In de eerste helft kreeg het een ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen vanuit een strafschop na een knullige overtreding van Eric Dier. Radamel Falcao liet het buitenkansje onbenut. Goalie Hugo Lloris pareerde de poging vanaf elf meter met een knappe redding. Lloris bleek vervolgens vaker een sta in de weg.

In de tweede helft kwam Monaco alsnog op voorsprong door een rake kopbal ban Djibril Sidibé. Vier minuten na het openingsdoelpunt gaf scheidsrechter Björn Kuipers een strafschop aan Tottenham Hotspur. Harry Kane zorgde daaruit voor de 1-1. Op het moment dat Tottenham de gelijkmaker nog aan het vieren was, kwam Monaco alweer op voorsprong door een rake schuiver van Thomas Lemar. Monaco poogde de score uit te bouwen, maar zag Lloris een wereldredding maken op een inzet van dichtbij.

Door de overwinning is AS Monaco verzekerd van deelname aan de knock-outfase van de Champions League. Het staat op elf punten uit vijf duels. Tottenham Hotspur gaat met CSKA Moskou beslissen wie de derde plek bemachtigt en door mag naar de Europa League. Bayer Leverkusen gaat als nummer twee door naar de volgende ronde.