Groep G: Leicester City breidt CL-record uit, FC Porto gelijk

22 november 2016, 22:43

Leicester City in de Premier League of de Champions League is een verschil van dag en nacht. Dit seizoen debuteert de Engelse club in het kampioenenbal en na dinsdagavond is het nog altijd ongeslagen. In eigen huis won het met 2-1 van Club Brugge. FC Porto speelde gelijk tegen FC Kopenhagen (0-0)

Leicester City – Club Brugge

De Belgische opponent was met de beste bedoelingen naar Leicester afgereisd. Het wilde in de groep namelijk van de hatelijke nul punten af. Toch stond na vijf minuten al een 1-0 voorsprong voor Leicester op het scorebord. Shinji Okazaki tikte een voorzet vanaf links hard binnen. Een kwartier voor rust verdubbelde Riyad Mahrez de score vanuit een strafschop. Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van José Izquierdo. Na een lange rush produceerde hij een kanonskogel in de bovenhoek. Voor Leicester het eerste tegendoelpunt in de Champions League.

FC Kopenhagen – FC Porto

In Denemarken viel er weinig te beleven voor de supporters. FC Porto wist het kwaliteitsverschil op het veld niet om te zetten in een overwinning. Het kreeg daarvoor enkele mogelijkheden, maar zo had het de pech dat de bal vanuit een scrimmage net naast de paal belandde. Porto en Kopenhagen strijden door het gelijkspel in de laatste ronde nog om de tweede plek in de groep. Leicester City gaat als koploper door, Club Brugge speelde al geen rol meer.