Groep H: Heetgebakerd duel in Sevilla, Lyon wint in Kroatië

22 november 2016, 22:48

Sevilla en Juventus hebben dinsdagavond een punt overgehouden aan de heetgebakerde wedstrijd in Spanje. Een rode kaart en diverse stevige tackles resulteerden in een 3-1 zege voor Juventus. Olympique Lyon boekte een zakelijke 0-1 overwinning op Dinamo Zagreb.

Sevilla – Juventus

De scheidsrechter had zijn handen vol aan de spelers van beide teams. Alle spelers gingen elk duel met meer dan honderd procent aan, wat voor harde situaties zorgde. Sevilla ging daar in eerste instantie het best mee om door via Nicolas Pareja op 1-0 te komen. Tien minuten voor rust moest Sevilla met tien man door vanwege een tweede gele kaart voor Franco Vazquez.

Tot overmaat van ramp voor de Spanjaarden benutte Claudio Marchisio op slag van rust een strafschop: 1-1. In de tweede helft wist Sevilla zich lang staande te houden, maar werd coach Jorge Sampaoli nog wel naar de tribune gestuurd. Vijf minuten voor tijd kreeg Leonardo Bonucci de thuisploeg op de knieën met de 2-1, waarna Mario Mandzukic de eindstand op 3-1 bepaalde. Juventus is zeker van de volgende ronde.

Dinamo Zagreb – Olympique Lyon

De Kroaten spelen geen enkele rol van betekenis in groep H, maar wisten het Lyon aardig lastig te maken. De bezoekers uit Frankrijk hadden het betere van het spel. Toch lukte het die formatie lange tijd niet om dat om te zetten in een doelpunt. Een kwartier voor tijd produceerde Alexandre Lacazette de broodnodige treffer voor de bezoekers. Op aangeven van Rafael schoof hij met links raak, waardoor Lyon met Sevilla in de race blijft voor overwintering in de Champions League.