Pochettino: "Europa League misschien wel beter"

23 november 2016, 17:12

Mauricio Pochettino greep voor de Champions League-wedstrijd tegen AS Monaco flink in in zijn basiself. Desondanks ging Tottenham Hotspur met 2-1 ten onder en dat betekende uitschakeling voor de Engelsen. De trainer oordeelde na afloop dat Europa League misschien wel het niveau is waar zijn ploeg thuishoort.

Pochettino was ook niet erg te spreken over de mentaliteit van zijn ploeg. "Onze mentaliteit moet verbeteren, we moeten klaar zijn voor elke wedstrijd. Aan het begin van het seizoen zei ik al dat onze uitdaging niet fysiek, maar vooral mentaal zou zijn. Hoe ga je om met spelen op zaterdag en dinsdag of woensdag", concludeert de manager in gesprek met de BBC

De Argentijn trok daarna een opvallende conclusie. "Onze doelstelling is om lang mee te doen in de Premier League en de Champions League, maar misschien moeten we stellen dat we daarvoor nog te kort komen. Misschien is het voor de club wel beter om Europa League te spelen. Na tweeënhalf jaar is het gat met de topclubs wel gedicht, maar misschien is er meer kwaliteit nodig om op twee fronten mee te kunnen strijden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen