Cocu zet Luuk de Jong op de bank in Vicente Calderón

23 november 2016, 19:43

Geen enkele keer werd Luuk de Jong ondanks zijn doelpuntendroogte nog geslachtofferd door Phillip Cocu, maar de trainer van PSV heeft zijn spits en aanvoerder nu buiten de basisopstelling voor de Champions League-uitwedstrijd tegen Atlético Madrid gelaten. Dit duel wordt vanavond (woensdag) om 20.45 uur afgetrapt.

Het is de eerste keer dat De Jong niet binnen de lijnen staat in deze moeilijke periode, waarin hij maar niet tot scoren komt bij het eveneens moeizaam draaiende PSV. Door het wegvallen van de spits en de kwaliteiten van Atlético heeft Cocu overigens gekozen voor een 5-3-2 formatie. Gastón Pereiro en Steven Bergwijn zijn de aanvallers van de Eindhovenaren in het Estadio Vicente Calderón. Joshua Brenet, Jürgen Locadia, Jorrit Hendrix en Andrés Guardado zijn er nog niet bij. Naast Luuk de Jong zitten ook onder meer Siem de Jong en Luciano Narsingh op de bank. Jeroen Zoet is door de absentie van De Jong in de basis de aanvoerder van PSV.

Atético-coach Diego Simeone heeft een sterke basisploeg het veld op gestuurd. Met name voor het blok Gabi-Koke op het middenveld en de voorhoede (Yannick Carrasco, Antoine Griezmann en Kevin Gameiro) is het oppassen geblazen voor PSV.

Atlético is zal zeker van de knock-outfase van de Champions League, PSV strijdt met FC Rostov om de derde plaats in de groep en daarmee het Europa League-ticket.

Opstellingen

Atlético Madrid: Oblak; Vrsaljko, Godin, Gimenez, Filipe; Gabi, Tiago, Koke, Carrasco; Griezmann, Gameiro.

PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat, Moreno, Willems; Ramselaar, Pröpper, Zinchenko; Pereiro, Bergwijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen