Bayern bewijst PSV slechte dienst met verlies in Rostov

23 november 2016, 19:59

Iedereen die PSV een warm hart toedraagt en op het beste hoopt voor het Nederlandse voetbal, zal woensdagavond ook een beetje supporter van Bayern München zijn geweest. Als de Duitse recordkampioen namelijk bij FC Rostov zou winnen, was dat namelijk zeer gunstig voor de club uit Eindhoven. Bayern gaf echter niet thuis, aangezien het met 3-2 verloor in het ijskoude Rostov aan de Don.

Vlak voor rust ging het echter mis voor Bayern, en dus ook voor PSV. De Iraanse smaakmaker Sardar Azmoun maakte indruk met een fraaie solo en een doelpunt en trok de stand gelijk. Alsof dit nog niet erg genoeg was voor PSV, ging Jérôme Boateng meteen na rust een overtreding in de zestien meter, waardoor Dmitry Poloz de Russen verrassend op voorsprong kon zetten. Lang kon Rostov er echter niet van genieten, aangezien Juan Bernat na een goede combinatie tussen Franck Ribéry en Sanches al snel weer voor de 2-2 zorgde.

Uiteindelijk wist Rostov, dat in de laatste 28 officiële thuisduels slechts één keer verloor, toch weer op voorsprong te komen. Ditmaal bleef de marge wél op de borden staan. Zodoende werd Christian Noboa na met zijn benutte vrije trap de matchwinner in de wedstrijd tegen Bayern. Het is de eerste CL-zege ooit voor de Russische club.

Het is zeer ongunstig voor PSV, aangezien Rostov nu drie punten boven de Eindhovenaren staat. Toch heeft de regerend kampioen van Nederland, ook als het deze woensdagavond verliest bij Atlético Madrid, door het onderlinge resultaat aan een zege in het slotduel met Rostov genoeg om het Europa League-ticket te grijpen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen