Gio wil niet de supporters, maar de wedstrijd in de krant

23 november 2016, 20:33   Bijgewerkt: 23 november 2016, 20:49

Giovanni van Bronckhorst hoopt dat de kranten vrijdagochtend in het teken zullen staan van een mooi resultaat van Feyenoord in de loodzware uitwedstrijd tegen Manchester United in de Europa League. Hij hoopt niet dat het, niet voor het eerst, over het gedrag van de fans zal gaan. Oveirgens verwacht de coach een heel ander duel dan de 1-0 zege in De Kuip.

Met de steun van duizenden meegereisde fans hoopt Feyenoord donderdagavond overwintering in de Europa League veilig te stellen. Bij een zege is dat gelukt. "De supporters moeten ervan genieten dat de club zulke wedstrijden speelt. Laten we ervoor zorgen dat dit het enige is wat vrijdag in de krant staat", zegt Van Bronckhorst op de clubwebsite over het duel op Old Trafford.

Van Bronckhorst verwacht dat Manchester United Feyenoord ditmaal niet zal onderschatten. "In De Kuip hebben we gezien dat het mogelijk is om een goed resultaat te halen tegen Manchester United. Nu zal hun benadering alleen anders zijn dan destijds, omdat United nu móét winnen. Dat maakt dit een heel andere wedstrijd dan die in Rotterdam", benadrukt Gio, die niet kan beschikken over Karim El Ahmadi, Terence Kongolo en Eric Botteghin. De kans is groot dat Renato Tapia in ieder geval zijn intrede zal maken in het basisteam.

Van Bronckhorst weet hoe het is om in de atmosfeer van Old Trafford te voetballen. "Ik heb een paar keer op Old Trafford gespeeld en weet dat de sfeer hier fantastisch is. Spelers die dat nog niet zelf hebben meegemaakt, moeten dat vooral zelf ervaren. Dit zijn speciale wedstrijden. Het is pas de derde keer dat Feyenoord en United tegen elkaar spelen in de laatste twintig jaar. Voor mijn spelers is deze wedstrijd ook een manier om zich te meten met de absolute top", besluit de trainer van Feyenoord.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen