Groep C: Barça blijft morsend City door grandioze Messi voor

23 november 2016, 22:50   Bijgewerkt: 24 november 2016, 00:11

Lionel Messi heeft woensdagavond weer laten zien dat hij niets minder dan een fenomeen is. De Argentijnse superster gaf een voetbalshow weg op Celtic Park en bezorgde FC Barcelona eigenhandig een 0-2 zege in Glasgow. Dat volstond voor de groepswinst, aangezien Manchester City bij Borussia Mönchengladbach niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel.

In november 2012 wist Celtic met 2-1 van Barça te winnen, terwijl het slechts zestien procent (!) balbezit had. Ditmaal hadden de Schotten veertig procent balbezit en waren ze aardig opgewassen tegen de Catalaanse sterren, maar waren ze geen moment in de buurt van een punt. Dat was eigenlijk te danken aan maar één speler: Lionel Messi.

Na een gemiste kopkans van Ivan Rakitic deed Messi voor het eerst van zich spreken in de 24ste minuut. Het was meteen raak. Na een mooie pass van Neymar, die voor zijn zevende assist tekende in dit CL-seizoen, nam de Argentijnse dribbelaar de bal lekker op de slof: 0-1. Het was de 400ste goal van Barcelona onder Luis Enrique.

Het was niet zo dat Celtic er niets tegenin te brengen had. Moussa Dembélé testte doelman Marc-André Ter Stegen meerdere malen, maar had geen prijs. Ook Callum McGregor was in de eerste helft dicht bij een doelpunt. Aan de zijde van Barça had Luis Suárez de marge kunnen vergroten, maar Celtic-keeper Craig Gordon verrichtte uitstekend werk.

Celtic begon prima aan de tweede helft, maar Barcelona kwam juist op 0-2. Suárez werd binnen de zestien meter neergelegd door Emilio Izaguirre, waardoor Messi vanaf elf meter zijn tweede treffer kon maken. Het is alweer de negende goal in vier CL-wedstrijden voor het Argentijnse wonderkind, die zodoende 2,25 loopt per duel. Bovendien was de 0-2 tegen Celtic zijn honderdste internationale doelpunt voor Barça. Nadat Suárez nog de paal raakte, floot scheidsrechter Daniele Orsato voor het einde van de wedstrijd, waarin Marlon Santos overigens voor Barcelona debuteerde.

Manchester City wordt tweede

De groepswinst is nu bezegeld voor Barça, aangezien Manchester City het niet voor elkaar kreeg om bij Gladbach te winnen. De ploeg van coach Pep Guardiola liep al snel achter de feiten aan in Duitsland, aangezien middenvelder Raffael de thuisclub op 1-0 knalde in het Borussia-Park. Man City werd hierdoor wel wakker geschud en wist dan ook de gelijkmakende treffer te forceren. David Silva gleed op slag van de theepauze de 1-1 binnen na een voorzet van Kevin De Bruyne.

Man City werd in de tweede helft vervolgens in het zadel geholpen, toen Lars Stindl zijn tweede gele kaart incasseerde voor een charge op Nicolas Otamendi. De numerieke meerderheid werd echter snel weer tenietgedaan door Fernandinho, die ook zijn tweede gele kaart kreeg van de Turkse arbiter Cuneyt Cakir. Na de twee rode prenten werd er ondanks een zwaar overwicht van City niet meer gescoord, waardoor de achterstand op Barça niet meer te evenaren (vier punten) is. Gladbach gaat de Europa League in, Celtic is uitgespeeld in Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen