Cocu: "We zijn niet goed genoeg voor het topniveau"

23 november 2016, 23:34

De Champions League-wedstrijd van PSV tegen Atlético Madrid verliep typisch. Zoals wel vaker kreeg de Eindhovense club het gevoel dat er wat te halen viel in het Estadio Vicente Calderón, maar de Spaanse topclub hield de pot achterin goed dicht en besliste het duel door twee dodelijke momenten.

Dat was ook de lezing van coach Phillip Cocu, die ziet dat dit soort details het verschil maken op het podium van de Champions League. "Zij begonnen scherp, maar we groeiden in de wedstrijd. We hebben bij fases in balbezit wel aardig gespeeld, met een goed positiespel. We drongen ze in fases een stuk terug. Dat zag er goed uit. Ik werd wat onrustiger toen wij groeiden, omdat Atlético je dan het gevoel geeft dat je aardig mee kan doen. Maar toen werd er één bal de diepte in gespeeld en lag de bal erin. Dat beslist gewoon weer die wedstrijd."

Voor PSV is dat een herkenbaar scenario, weet Cocu. "Daar lopen we al een aantal keren tegenaan op dit niveau. Vorig jaar haalden we het een paar keer net wel, maar dit seizoen valt het steeds net de verkeerde kant op. Het is jammer, want er had meer ingezeten", aldus de keuzeheer van PSV voor de camera van Veronica. "Het ligt bij elkaar, maar het echte topniveau, daar zijn we niet goed genoeg voor."

Cocu, die Jetro Willems na een tik op diens hoofd in de rust 'uit voorzorg' wisselde, zag naar eigen zeggen wel veel goede dingen in Madrid. "Ik vond Zinchenko en Ramselaar goed spelen. Stevie (Steven Bergwijn, red.) maakte in de eerste helft ook een goede indruk. Pröpper heeft ook weer minuten gemaakt na zijn blessure. Er zijn veel goede dingen, alleen het resultaat niet. Maar er zijn dus wel punten waar we op kunnen voortborduren."

PSV heeft nu nog maar één taak in Europa: van FC Rostov winnen. Alleen drie punten kunnen de Eindhovenaren nog naar de Europa League helpen. "Je moet winnen", beseft Cocu. "Zij hebben aan een gelijkspel genoeg en spelen waarschijnlijk op de counter. Het is echt geen klein ploegje. Je wint ook niet zomaar van Bayern München (3-2, red.). We moeten op de top van onze kunnen presteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen