Liverpool-icoon Gerrard stopt definitief als profvoetballer

24 november 2016, 13:03

Steven Gerrard beëindigt zijn loopbaan als profvoetballer per direct. De Engelsman kondigde onlangs aan te vertrekken bij Los Angeles Galaxy en op zoek te gaan naar een nieuw avontuur. Nu blijkt dat dat nieuwe avontuur ook een nieuwe functie zal betekenen, want als speler gaan we hem niet meer in actie zien.

De middenvelder debuteerde deze week achttien jaar geleden voor Liverpool als invaller tegen Blackburn Rovers. Vervolgens speelde hij nog 689 officiële wedstrijden voor The Reds, waarin hij 186 keer scoorde. Zijn belangrijkste prestatie bij die club was het winnen van de Champions League in 2005. Als aanvoerder kopte hij bijna een 3-0 achterstand de eerste Liverpool-treffer binnen tegen AC Milan, waarna zijn ploeg nog twee keer wist te scoren in zeg minuten tijd. Na strafschoppen mocht hij vervolgens de beker omhoog houden. 

Een jaar later produceerde hij met Liverpool een gelijkaardige comeback in de FA Cup-finale tegen West Ham United. Na een 3-1 achterstand kwam de ploeg weer terug tot 3-3. Gerrard nam twee treffers en een assist voor zijn rekening. Uiteindelijk waren het weer strafschoppen waardoor Liverpool de beker in de wacht sleepte. Verder won hij ook nog de UEFA Cup, tweemaal de Europese Supercup, driemaal de League Cup, twee keer de Community Shield en nog eenmaal de FA Cup. 

Gerrard was verder ook van grote waarde voor de nationale ploeg, waar hij ook een aantal jaar aanvoerder was en 114 interlands speelde, waarin hij 21 keer het doel trof. In 2014 stopte hij als international en een jaar later besloot hij ook eens buiten Anfield Road zijn geluk te beproeven. Hij kwam uit bij Los Angeles Galaxy waar hij in anderhalf jaar tijd 39 duels speelde en vijf keer scoorde.

Vorige week kondigde hij zijn vertrek aan en praatte hij al even met MK Dons, dat uitkomt in de League One. Hij legde dit aanbod naast zich neer. In gesprek met BT Sport licht hij zijn besluit toe. "Je komt op het moment dat je lichaam langzaam begint te protesteren, ik kreeg wat meer last van blessures. Ik moest ook steeds vaker aan mezelf toegeven dat de tegenstander beter was en dat vond ik niet bepaald fijn."

In het interview gaat Gerrard ook in op enkele hoogte- en dieptepunten in zijn loopbaan. "Zonder twijfel is de Champions League-winst in Istanbul het hoogtepunt uit mijn loopbaan. De vijfde Champions League uit de historie van de club, waardoor we de beker voor altijd mogen houden. En daarnaast was hij waarschijnlijk ook nog eens de beste Champions League-finale ooit om te zien. Het was een wonder."

Over zijn dieptepunt hoeft Gerrard ook niet lang na te denken. "Dat was mijn uitglijder tegen Chelsea (waardoor Liverpool de koppositie en uiteindelijk de titel van het seizoen 2013/14 uit handen gaf, red). Dat heeft mij nog wel even achtervolgd. Het gevoel daarvan is compleet tegenovergesteld van het winnen van de Champions League. Het is een ramp." 

Dat hij nooit de Premier League wist te winnen, is iets dat Gerrard nog al vaak naar zijn hoofd kreeg geslingerd. Toch heeft hij geen spijt van zijn keuze om in Engeland enkel voor Liverpool te spelen. "Ik had de kans om weg te gaan naar de beste clubs en dan had ik hier misschien met drie of vier League-medailles gezeten. Maar het geeft ook voldoening om te weten dat ik loyaal ben gebleven aan de mensen die het belangrijkste zijn geweest in mijn loopbaan. Of dat ik niet voor het geld ben gegaan."

Tot slot moet je als stopt nog een vraag beantwoorden: wat is de beste speler waar je mee gespeeld hebt. Ook die vraag beantwoordt Gerrard eigenlijk zonder te twijfel: "Luis Suárez." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen