Manchester City-scout: "We houden Dolberg in de gaten"

24 november 2016, 16:28

Hij blijft maar scoren en dus Kasper Dolberg is booming. In het buitenland weten ze dat ook. Bij Manchester City volgt zijn landgenoot en scout Sebastian Andersen nauwkeurig de ontwikkeling van de negentienjarige aanvaller van Ajax.

"We houden hem nauwlettend in de gaten", zegt hij tegen het Deense BT. "Als de tijd ervoor rijp is zullen we een beslissing nemen of hem ook daadwerkelijk aantrekken. Want natuurlijk is hij interessant voor ons, hij heeft namelijk een enorm potentieel."

Andersen roemt zijn kwaliteiten. "Hij is groot, sterk, moedig en snel. Daarnaast heeft hij een prima balbehandeling en is hij ook goed met zijn rug naar de goal toe. Bovendien is hij heel goed in staat om de juiste beslissingen te nemen. Hem wacht zeker een grote toekomst en ik denk dat de topclubs om hem zullen strijden."

Dolberg maakte begin dit seizoen zijn debuut tijdens de kwalificatie voor de Champions League tegen Austria Wien en scoorde gelijk. In totaal maakte hij al elf doelpunten in Amsterdamse dienst en ook was hij vier keer aangever.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen