Jeugdig Ajax via Panathinaikos naar groepswinst EL

24 november 2016, 20:56

Ajax heeft zich tot de nummer één in Poule G gekroond door thuis met 2-0 te winnen van het Griekse Panathinaikos. De ploeg van Peter Bosz kwam halverwege de eerste helft met de schrik vrij toen Victor Ibarbo de paal raakte, maar domineerde zo ongeveer de hele wedstrijd. Lasse Schöne schoot Ajax naar 1-0, vlak na de pauze blies Kenny Tete het licht van de Europa League bij Panathinaikos uit.

Bij aanvang van dit duel was Ajax al geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League, alleen was het nog niet zeker van de eerste plek in poule G. Daarvoor had het nog één overwinning nodig of een gelijkspel tussen Standard Luik Celta de Vigo. Trainer Peter Bosz gaf enkele reserve- en jeugdspelers de kans om de klus voor hem te klaren. Zo mochten Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Vaclav Cerny, Mateo Cassierra, Matthijs de Ligt, Heiko Westermann en Kenny Tete starten.

Meteen na rust besliste Kenny Tete het duel. Aanjager Amin Younes dribbelde vanaf links naar binnen, gaf een foute pass en even leek het alsof de aanval over was. Tete veroverde de bal direct terug en besloot uit te halen. Met een laag schot vond hij de linkerhoek. Daarmee was het gedaan voor Panathinaikos, dat eigenlijk een wereldwonder nodig had om nu nog te overwinteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen