Ajax stelt 46-jarige Arisz aan als operationeel directeur

24 november 2016, 22:17

Niet alleen speelde Ajax vanavond in de Europa League, ook is er nieuws op bestuurlijk vlak te melden over de club uit Amsterdam. Rutger Arisz is namelijk aangesteld als operationeel directeur, zo maakt Ajax in een verklaring bekend. Hij zal op 1 december van dit jaar beginnen met zijn werkzaamheden.

De 46-jarige, die een verleden heeft als roeier, gaat voor en periode van vier jaar werken bij Ajax. "De ambitie en gedrevenheid van Ajax sluiten aan bij mijn karakter en hoe ik vroeger zelf topsport beoefende. Ik hoop dat ik met mijn ervaring in het bedrijfsleven kan helpen om die ambities verder realiteit te maken", reageert hij. "Die combinatie was voor Ajax een belangrijke factor om met mij in gesprek te gaan over deze functie. In de gesprekken die ik heb gevoerd, onder anderen met leden van de RvC en met Edwin van der Sar, bleek dat wij qua aanpak op dezelfde lijn zitten. Dat geeft vertrouwen voor een succesvolle samenwerking. Ik zal me vooral richten op de interne organisatie en de activiteiten die topvoetbal hier mogelijk maken."

Algemeen directeur Van der Sar is blij met de komst van Arisz. "Ik heb al vaker gezegd dat er veel meer bij komt kijken dan alleen maar een wedstrijd op zondag om half drie. Onder Rutger komt onder meer de grote afdeling wedstrijdzaken te hangen, maar bijvoorbeeld ook de juridische afdeling en de facilitaire afdeling die zowel op de Toekomst als in de de ArenA werkzaamheden verricht. Er is binnen de directie een goede verdeling gemaakt van de portefeuilles, waardoor we ons als directieteam optimaal voor Ajax kunnen inzetten. Dan heb ik het niet alleen over de doelstellingen op korte termijn, maar ook die voor de middellange en de lange termijn. Rutger en ik hebben de afgelopen tijd een paar goede gesprekken gevoerd en ik kijk uit naar de samenwerking met hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen