AZ in één avond van schier kansloos naar behoorlijk kansrijk

24 november 2016, 23:02   Bijgewerkt: 24 november 2016, 23:45

AZ doet dankzij een 1-0 overwinning op Dundalk weer helemaal mee in de strijd om overwintering in de Europa League. De Alkmaarders hadden voor aanvang van deze Europa League-avond maar twee dingen nodig; een zege van Zenit op Maccabi en een eigen driepunter tegen Dundalk. Beide scenario's geschiedden (eerder op de avond wonnen de Russen met 2-0 van Maccabi), waardoor AZ aan een thuisoverwinning in de laatste groepswedstrijd op het al uitgespeelde Zenit genoeg heeft om de knock-outfase van de Europa League te bereiken.

Eerlijk is eerlijk: wie voorafgaand aan deze Europa League-jaargang had gezegd dat AZ met vijf punten uit evenveel duels in de laatste speelronde nog alles in eigen hand zou hebben was ongetwijfeld voor gek verklaard. De resultaten van het tot nu toe oppermachtige Zenit, opgeteld bij het feit dat Dundalk en Maccabi ook nauwelijks overtuigen, zijn de voornaamste redenen dat dát scenario nu toch echt werkelijkheid is.

De Alkmaarders kenden een bliksemstart. Het zocht, ongetwijfeld ingegeven door het resultaat van het duel tussen Zenit en Maccabi, meteen volop de aanval en zette Dundalk op eigen helft onder druk. Binnen tien minuten zorgde dat voor resultaat. Op aangeven van Seuntjens kreeg Weghorst, na geknoei in de Ierse defensie, de bal voor zijn voet. Het was voor de spits een koud kunstje om te scoren: 0-1.

Na rust nam AZ het initiatief weer in handen. Achtereenvolgens kregen Weghorst, Ben Rienstra en Seuntjens mogelijkheden om het duel voortijdig te beslissen, maar zij faalden. Ook Dundalk kon nauwelijks overtuigen. Middenvelder Ronan Finn en verdediger Sean Gannon nog mogelijkheden, maar ook zij konden niet scoren. Aanvankelijk leek het daarna nog even een hete slotfase te worden voor AZ, met mogelijkheden voor Dundalk, maar die bleven uiteindelijk uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen