Strijdend Feyenoord krijgt pak slaag op Old Trafford

24 november 2016, 23:00

Door de schorsing van Eric Botteghin en de blessures van Sven van Beek en Terence Kongolo was het voor Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst flink puzzelen in de verdediging. Er werd uiteindelijk gekozen voor een achterhoede bestaande uit Karsdorp, Dammers, Van der Heijden en Nelom, maar de afwezigen werden erg gemist. De achterhoede van de Rotterdamse club had het bij fases lastig, en kreeg uiteindelijk vier goals om te oren. Feyenoord streed hard, maar kwam niet tot scoren, en dus eindigde de wedstrijd in 4-0.

Het Fenerbahçe van Dick Advocaat heeft na de overwinning op Zorya Luhansk eerder op de avond al tien punten verzameld, en voor de wedstrijd stond Feyenoord op zeven en United op zes punten. Manchester United moest winnen om overwintering in eigen hand te houden, dus begon de Engelse club gedreven aan de wedstrijd. Het zette hoog druk en kreeg via Paul Pogba snel twee kansjes. Feyenoord liet zich echter niet gek maken en hield de linies gesloten. Bij vlagen zette het de thuisploeg zelfs onder druk, met Tonny Vilhena als grote aanjager.

Tien minuten later werd daar dan toch de openingstreffer gemaakt. Het was echter niet Feyenoord, maar United dat op voorsprong kwam. Zlatan Ibrahimovic gaf een mooi steekpassje op Wayne Rooney, die de bal over Jones wipte. Rooney leek voor het doelpunt Renato Tapia een duwtje te geven en stond randje buitenspel, maar het doelpunt telde. Feyenoord stond dus op achterstand en moest in de achtervolging. Het lukte de Rotterdamse ploeg niet om voor rust nog tot grote kansen te komen, en dus ging het met een 1-0 achterstand aan de thee.

Feyenoord leek door deze goal mentaal gebroken, want enkele seconden later kon Zlatan bijna de 3-0 binnenschieten, zijn schot werd echter gekeerd door Jones. Enkele minuten later viel de 3-0 alsnog, toen Zlatan via Brad Jones de bal het net in kreeg. In de slotfase maakte invaller Jesse Lindgard zelfs nog de 4-0. Feyenoord blijft dus op zeven punten staan en zal thuis moeten winnen van Fenerbaçhe om nog door te kunnen in de Europa League. Manchester United kan drie punten bijschrijven en kan via een overwinning op Zorya zich verzekeren van de volgende ronde. [photo,102723,left,]