Roma zegeviert fraai, Bilbao en Genk ronde verder

24 november 2016, 23:15

AS Roma is definitief zeker van groepswinst in Poule E, omdat de Italiaanse ploeg vanavond spectaculair met 4-1 won van het Tsjechische Viktoria Plzen. De zege kwam tot stand door drie goals van Edin Dzeko en een 'rabona-goal' van Diego Perotti. Ondertussen hebben ook Athletic Bilbao en Racing Genk tickets voor de volgende ronde van de Europa League gegrepen.

Groep B: Olympiakos niet aan leiding

Olympiakos had door de zege van FC Astana op APOEL Nicosia eerder op de avond koploper kunnen worden in Groep B, maar heeft verzuimd van die optie mogelijkheid te maken. Tegen het gedeeld laatste staande Young Boys bleven de Grieken steken op een 1-1 gelijkspel. Kostas Fortounis had de thuisploeg nog wel op voorsprong gebracht, maar Fransman Guillaume Hoarau bepaalde tien minuten later de eindstand op 1-1.

Groep C: succes voor Saint-Etienne

Net als in Groep B werd er ook een wedstrijd in Poule C al eerder op deze donderdag gespeeld. Koploper Anderlecht won daarin van Qabala en Saint-Etienne heeft vanavond de tweede plaats met succes weten te verdedigen. De wedstrijd tegen FSV Mainz 05 eindigde doelpuntloos en daardoor staan de Fransen nog op de tweede plaats, met drie punten meer dan de Duitse formatie.

Groep E: mooie overwinning voor Roma

Met elf punten is AS Roma de nummer één van Groep E geworden. Dankzij een 4-1 overwinning op Viktoria Plzen zijn de Italianen definitief zeker van groepswinst en dat is voor een groot deel te danken aan Edin Dzeko. De spits scoorde drie keer en was absoluut de beste man op het veld. Zijn eerste doelpunt, na tien minuten, was bovendien een heerlijke pegel in de kruising na een mooie actie op de achterlijn. Die treffer was mooi, maar de 3-1 van Diego Perotti was helemaal speciaal. De aanvaller leek een voorzet te willen geven achter het standbeen, maar zag zijn inzet ineens in het doel vliegen. Kevin Strootman deed 89 minuten mee bij Roma. Achter Roma is het nog spannend, aangezien Austria Wien en Astra Giurgiu nog tweede kunnen worden. De Roemenen wonnen in een duel waarin tien gele kaarten en één rode kaart viel, vanavond met 1-2 en staan daardoor nu tweede. De ploeg uit Wenen kwam nog wel op 1-0, maar kreeg in de laatste tien minuten treffers van Daniel Florea en Constantin Budescu om de oren.

Groep F: Bilbao en Genk gaan door

In Groep F stond alle vier teams binnen één punt van elkaar, maar daar is vanavond verandering ingekomen. Athletic Bilbao en Racing Genk stonden al op de respectievelijk eerste en tweede plaats en hebben de klus in de vijfde speelronde geklaard. Bilbao beleefde door een eigen goal na twee minuten van Mikel Balenziaga nog wel een valse start tegen Sassuolo, maar kwam daarna sterk terug. Captain Raul Garcia maakte na negen minuten al de gelijkmaker en clubicoon Aritz Aduriz zette de Basken in de 58ste minuut op voorsprong. Dat hij trefzeker was, is geen toeval. In de vorige speelronde maakte hij namelijk nog vijf goals in één wedstrijd. Inigo Lekue gooide de wedstrijd met de 3-1 vervolgens in het slot, al kwamen de Italianen via Ragusa nog wel terug tot 3-2. Bilbao is dus geplaatst voor de volgende ronde, dat geldt ook voor Racing Genk. De Belgen, met Marco Bizot in de goal, wonnen vanavond met 1-0 van Rapid Wien en die zege volstaat voor overwintering. Nikos Karelis nam na elf minuten de enige goal voor zijn rekening, op aangeven van Leon Bailey.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen