Van Bronckhorst: "Fenerbahçe wordt een mooie pot"

25 november 2016, 07:45

Coach Giovanni van Bronckhorst zag Feyenoord donderdagavond als een kaartenhuis ineenstorten in de pittige uitwedstrijd tegen Manchester United in de Europa League. Na een prima eerste helft en een mindere tweede helft stond er uiteindelijk een toch wel ruime uitslag van 4-0 op de borden op Old Trafford.

Door de zeperd in het Theatre of Dreams is de laatste poulewedstrijd van Feyenoord, tegen Fenerbahçe, allesbepalend geworden. De Rotterdammers moeten dit duel winnen met een marge van minimaal twee goals. "Voor rust speelden we heel gedisciplineerd en creëerden we twee goede kansen. De tweede helft werd het steeds minder. Na de 2-0 weet je dat het een lastige opgave gaat worden en dat Fenerbahçe-thuis de beslissende wedstrijd zal zijn", aldus Van Bronckhorst op de clubsite. "Thuis tegen Fenerbahçe wordt een mooie pot. Het is duidelijk wat we moeten doen, dat is een mooie uitdaging. Het geeft vertrouwen dat we thuis nog ongeslagen zijn."

Van Bronckhorst berust zich verder in de nederlaag in Engeland. "We konden zeventig minuten lang mee in het tempo van Manchester United, maar dat moet je negentig minuten kunnen volhouden", stelt de Feyenoord-keuzeheer, die achterin door de vele blessures voor Wessel Dammers koos. "Wessel Dammers heeft heel verdienstelijk gespeeld als vervanger van Eric Botteghin, hij hield zich aardig staande tegen dit Manchester."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen