Mourinho glimlacht: "Nu nog maar één punt nodig"

25 november 2016, 07:55

Manchester United deed donderdagavond zeer goede zaken in de Europa League, door op het eigen Old Trafford met 4-0 van Feyenoord te winnen. De Portugese manager zag zijn ploeg niet alleen sprankelen, maar is ook zeer blij met het feit dat er nu nog maar één punt nodig is om de knock-outfase van het tweede toernooi van Europa te bereiken.

"Ik ben zeker blij met deze wedstrijd", zo begon Mourinho zijn verhaal bij MUTV na de wedstrijd. "Zowel met het spel als met het resultaat. Ik zei voor de wedstrijd al dat een goede wedstrijd zonder resultaat niet goed is voor de korte termijn, maar wel voor de toekomst. Een slecht optreden met een goed resultaat is echter een geluksmoment zonder toekomstperspectief. Aangezien we nu een goede wedstrijd hebben gespeeld én een goed resultaat geboekt hebben, ben ik een zeer tevreden trainer. Dit is een zeer belangrijke overwinning. Ik heb al vaker gezegd dat de Europa League bij ons hoog in het vaandel staat", aldus de Portugees.

Door de zege op Feyenoord heeft Man United opeens veel betere papieren om de volgende ronde te bereiken. "We hadden nog vier punten nodig en nu is dat er nog maar één", weet Mourinho, die Wayne Rooney een mooi record zag grijpen. De aanvaller opende de score in de 36ste minuut en passeerde daarmee Ruud van Nistelrooy als Europese topscorer aller tijden van Man United. "Het belangrijkste was de zege, maar het is altijd mooi om historie te schrijven. Dit is fantastisch voor Wayne", aldus Mourinho.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen