Ibrahimovic op de bres voor Rooney: "Meer respect krijgen"

25 november 2016, 09:29

Zlatan Ibrahimovic is van mening dat Wayne Rooney meer respect moet krijgen in Engeland, waar hij de afgelopen tijd in opspraak was geraakt vanwege een avond tijdens zijn verblijf bij de nationale ploeg. De Zweedse spits nuanceert de gebeurtenissen rondom de aanvoerder van Manchester United.

"Hij is een geweldig persoon", zegt de aanvaller tegen BBC. Rooney pakte donderdag een bijzonder record en is nu Europees topscorer aller tijden van de club. "Ik ben blij dat hij het record heeft gebroken en ik zal hem helpen om ook topscorer aller tijden van de club te worden. Dat is in mijn ogen nog meer waard." Rooney heeft nog één doelpunt nodig om op gelijke hoogte te komen met Sir Bobby Charlton.

Ibrahimovic vindt het belachelijk dat Rooney veel kritiek heeft gekregen na zijn uitspatting bij de nationale ploeg. "Van bekende mensen wil iedereen altijd alles weten. We moeten dankbaar zijn voor hetgeen hij op het veld laat zien. Volgens mij zijn er weinig Engelsen die zo'n geweldige loopbaan hebben gehad als Wayne. Hij moet meer respect krijgen", aldus de spits, die donderdag met 4-0 van Feyenoord won. "Het zou geweldig zijn om de Europa League te winnen. We gaan het in ieder geval wel proberen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen