Dundalk verliest van AZ: "Verschrikkelijke tegengoal"

25 november 2016, 13:01

Dundalk FC had prima papieren om de volgende ronde van de Europa League te bereiken, maar vanwege de 0-1 nederlaag tegen AZ ziet de wereld er voor de Ierse topclub compleet anders uit. Trainer Stephen Kenny baalt vooral van de manier waarop de treffer van Wout Weghorst tot stand kwam.

Al na negen minuten opende Weghorst de score nadat er niet optimaal werd verdedigd door Dundalk. "We begonnen niet goed aan die wedstrijd en slaagden er niet in om die fase te overleven", zegt Kenny tegen Eir Sport. "We kregen een verschrikkelijke goal tegen. We waren daar veel te lief. Als een goed team als AZ op bezoek komt, dan moet je ze laten werken voor de goals. Het is onvergeeflijk om zo makkelijk een treffer weg te geven."

Kenny vond AZ, dat nu tweede staat, de betere ploeg. Ondanks dat Dundalk naar de derde plaats is gezakt, blijft de trainer hoop houden op overwintering. "We hebben een goede spirit getoond tegen AZ, ondanks dat zij de betere kansen kregen. De spelers lieten zien dat dit toernooi nog niet voorbij is. We gaan naar Israël om van Maccabi te winnen."

Dundalk kan met een zege in Israël nog overwinteren, als AZ niet wint van Zenit St. Petersburg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen