Cocu wint 2 van 11 duels met PSV: "Niet echt mee bezig"

25 november 2016, 14:15

Twee overwinningen in elf optredens. Dat is de slechte vorm waar PSV momenteel in verkeert. De Eindhovenaren incasseren tegenvaller na tegenvaller en hopen zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag weer de smaak te pakken te krijgen. Omdat Feyenoord (FC Utrecht-uit) en Ajax (sc Heerenveen-uit) een lastig karwei te wachten staat, kan het weleens een mooi weekend worden voor PSV.

Dan moet er in het eigen Philips Stadion dus wel gewonnen worden van ADO. Phillip Cocu heeft goede hoop, maar vindt dat PSV even wat fortuin nodig heeft. "Als de puzzelstukjes in elkaar vallen, verwacht ik dat we zomaar in de juiste versnelling kunnen zitten", zegt de coach op de clubwebsite. De magere reeks zegt hem weinig. "Ik ben nooit zo bezig met statistieken. Wij kijken vooruit naar ADO. Willen we de concurrenten blijven volgen of dichterbij komen, moeten we winnen. Dat het niet optimaal loopt, komt ook doordat niet iedereen in optimale vorm is. Ik vind niet dat een tegenstander meer vuur brengt. Een aantal jongens is op zoek naar vorm. Dan moet je op anderen terug kunnen vallen. Ik vind nog steeds dat we iedere wedstrijd ingaan met de intentie te winnen."

Cocu heeft duidelijk gemaakt dat Luuk de Jong na zijn reservebeurt bij het midweekse Champions League-duel met Atlético Madrid (2-0 verlies) weer in de basis gaat starten. "Hij heeft net nog wat extra lopen afwerken en de ballen vlogen er allemaal weer lekker in. Dat is een belangrijke bijdrage voor het vertrouwen. Ik weet zeker dat als hij weer gaat scoren de één na de andere bal er in vliegt", zegt Cocu over De Jong, die al 855 minuten droog staat.

Willems is een twijfelgeval bij PSV, waar Andrés Guardado, Jorrit Hendrix en Jürgen Locadia nog niet inzetbaar zijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen