Ajax maakt komst Australisch talent (17) officieel

25 november 2016, 14:26

Sebastian Pasquali mag zich definitief speler van Ajax noemen. De middenvelder heeft vrijdagmiddag zijn handtekening gezet onder een contract met een looptijd van 1 december 2016 tot en met 30 juni 2018 in de Amsterdam ArenA. De komst van de 17-jarige Australiër was al min of meer bekend.

Pasquali maakt de overstap van Melbourne Victory, dat op hoogste niveau van Australië (de A-League) acteert. De jonge middenvelder, die naast een Australisch paspoort ook de Italiaanse nationaliteit heeft, speelde tot dusver drie officiële wedstrijden voor Melboure Victory: twee in de A-League, één in de Australische beker. De jongeling kwam afgelopen zomer in actie in het oefenduel met Juventus. Hij maakte destijds veel indruk en benutte zelfs de winnende penalty tegen de Italiaanse topclub.

"De beslissing om naar Ajax te komen, was niet moeilijk", zegt Pasquali in een persbericht van Ajax over zijn oversteek naar Europa. Hij sluit aan bij de selectie van Ajax onder 19. "Het is een club die veel grote spelers heeft voortgebracht zoals Johan Cruijff, Marco van Basten en Patrick Kluivert. Jonge spelers krijgen altijd een kans, dat sprak me het meest aan."

Pasquali debuteerde onder John van 't Schip voor Melbourne Victory. De Nederlandse trainer waarschuwde het talent dat het niet eenvoudig zou worden bij Ajax. "De jeugdopleiding van Ajax staat bekend als één van de beste ter wereld, maar dat betekent ook dat er veel concurrentie is. Het gaat niet makkelijk worden. Naast voetbal verhuist hij natuurlijk ook naar een ander land, hij moet een nieuwe taal leren, een nieuwe trainingsstijl en hij moet de concurrentie aangaan", sprak Van 't Schip tegen The Canberra Times.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen