Ajax al 17 duels op rij ongeslagen: "Steeds dominanter"

25 november 2016, 14:45

Het gaat Ajax al een tijdje voor de wind. De Amsterdammers zijn in alle competities al zeventien wedstrijden op rij ongeslagen (veertien zeges) en hebben naast het uitstekende draaiende basiselftal een aantal talenten, die flink aan de poort aan het rammelen zijn. Zo ook tegen Panathinaikos, dat met een zeer jeugdige formatie in een attractieve wedstrijd met 2-0 aan de kant gezet. Coach Peter Bosz is aan het genieten bij Ajax, dat zondag op bezoek gaat bij sc Heerenveen.

In het Europa League-duel met Panathinaikos was het even wennen voor Ajax in de nieuwe samenstelling, maar toch hadden de Grieken niets in de melk te brokkelen in de ArenA. "Toch hebben we de hele wedstrijd volledige controle gehad. We hebben uitstekend gespeeld", zegt Bosz op de clubwebsite. Hij vindt het prachtig om te zien hoe de jonge honden zich momenteel aandienen bij Ajax. "We zijn een club waarvoor de opleiding heel belangrijk is. Ajax begon gisteren met vijf jongens die nog geen twintig zijn."

"Het is dat Jairo (Riedewald, red.) geblesseerd was, anders was de gemiddelde leeftijd nóg lager geweest", vervolgt Bosz, die vooral complimenteus is richting Donny van de Beek (verkozen tot het UEFA-elftal) en doelpuntenmaker Kenny Tete. "Maar veel meer jongens hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld. We hebben als team een uitstekende wedstrijd gespeeld. Sommige jongens krijgen spaarzaam speelminuten; ze moeten er dan staan", aldus de trainer, die met name onder de indruk is van zijn middenvelders. "We spelen steeds dominanter."

Met Heerenveen treft Ajax zondagmiddag de verrassende nummer vier van de Eredivisie. "Heerenveen doet het weer goed. Het is echt een club die het in het ene seizoen moeilijk heeft, maar een seizoen later weer bovenin meedraait. Heerenveen speelt leuk voetbal. Aanvallend en frivool. Leuk om naar te kijken. Het zal voor ons zondag weer een heel zware klus worden. Heerenveen heeft het eerder onder meer ook Feyenoord moeilijk gemaakt", weet Bosz, die even lijkt te vergeten dat de Friezen dit seizoen ook al met 1-1 gelijkspeelden tegen PSV.

Hakim Ziyech en Riechedly Bazoer zijn herstellende van ziekte en zijn daarom vraagtekens voor het duel in Friesland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen