Brock-Madsen in PEC-basis, Faber houdt ploeg intact

25 november 2016, 15:10

Aanhaken of afhaken, dat staat er zaterdagavond op het spel voor PEC Zwolle en FC Groningen. De ploeg van Ron Jans zal bij de belangrijke wedstrijd aantreden met Nicolai Brock-Madsen in de spits, terwijl Groningen de zege van vorige week een vervolg wil geven.

PEC met Brock-Madsen

De Blauwvingers staan veertiende met dertien punten, Groningen staat twaalfde met evenveel punten. Jans beseft dat de wedstrijd van zaterdag belangrijk is. "De ploeg die deze wedstrijd wint, kan - ondanks de slechte start - toch met een goed gevoel de winterstop in, want dan komen er nog wel wat punten bij. Wie verliest moet toch weer bang zijn bij de onderste ploegen terecht te komen", vertelt hij tegen RTV Oost. De Deense spits Brock-Madsen start in de spits, zo kondigt Jans aan. "Want we hebben een overwinning nodig", zegt de coach tegen de Stentor.

Prima stemming bij Groningen

FC Groningen boekte vorige week een belangrijke zege op ADO Den Haag. "We hebben tegen ADO Den Haag prima gespeeld. Het was met name in de eerste helft bij vlagen heel goed", zegt Ernest Faber op de clubsite. "In de tweede helft werd het slordiger aan de bal. Er zijn weinig redenen om de basisopstelling te wijzigen. Wat dat betreft zijn er ook weinig verrassingen te verwachten."

Faber, die PEC 'een goed voetballende ploeg' noemt, wil de concurrent graag een dreun verkopen. "Het gaat er zaterdagavond om dat we ook zelf durven voetballen. We moeten kansen blijven creëren om te scoren. En afgelopen wedstrijd hebben we dat gekoppeld aan een gunstig resultaat. We zullen in Zwolle ook ruimte krijgen en die zullen we moeten benutten om kansen te kunnen blijven creëren. Zwolle en Groningen zijn ploegen met soortgelijke intenties. Wat wij zelf doen, is daarbij het belangrijkste." [photo,100815,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen