EL-duel AZ kan nadeel én voordeel zijn tegen Heracles

25 november 2016, 15:19

Dankzij een keurige 0-1 overwinning bij het Ierse Dundalk FC heeft AZ weer uitstekende papieren om de knock-outfase van de Europa League te bereiken. De Alkmaarders hebben slechts vijf punten gesprokkeld in evenzoveel duels, maar staan wel tweede. Het succes in Dublin kan AZ een boost geven, maar mogelijk brengt de wedstrijd ook vermoeidheid met zich mee richting het thuisduel met Heracles Almelo van zondagmiddag.

Van den Brom: "Enorme boost gekregen"

Coach John van den Brom gaat ervan uit dat zijn spelersgroep zijn kleerscheuren uit het treffen met Dundalk is gekomen. "Volgens de medische staf zijn er geen problemen, maar we houden een slag om de arm", zegt de AZ-trainer twee dagen voor het duel met de Heraclieden op de clubwebsite. Hij hoopt dat het drukke speelschema niet te veel zijn tol zal eisen. "Wij spelen drie wedstrijden per week. Dan moet je zorgen dat je fris blijft. Ik ben blij met de selectie die ik heb: we hebben veel jongens en dus ook veel keus. Zaterdag bepaal ik of ik eventueel wijzigingen ga doorbrengen."

Van den Brom verwacht weinig verrassingen bij Heracles Almelo. "Die ploeg is voor mij altijd hetzelfde. Een ploeg met veel creatieve jongens die altijd wil voetballen. Hun spelers zijn niet al te groot, maar wel technisch vaardig. Ik vind het een goede ploeg, die niet te vergelijken is met de speelwijze van Dundalk", aldus de coach van AZ. "Heracles is vooral op zoek naar de voetballende oplossing om de spits in stelling te brengen, terwijl Dundalk meer fysiek speelt. We zijn voorbereid. En we hebben een enorme boost gekregen door de winst op Dundalk; die lijn moeten we nu doortrekken." Rens van Eijden, Jop van der Linden en de disciplinair geschorste Joris van Overeem zijn niet van de partij bij AZ.

Stegeman: "Kan een nadeel, maar ook een voordeel zijn"

Bij Heracles Almelo kan Mike te Wierik nog niet in actie komen wegens zijn onderbeen, waarvan de centrumverdediger overigens wel aardig hersteld. Zonder de stopper doet Heracles het de laatste tijd wel aardig, met twee zeges op rij. "Het brengt veel positieve energie als je wint. We moeten de goede lijn zien door te trekken. Als je kijkt naar onze manier van voetballen dan boeken we progressie. Al zijn er nog genoeg facetten die beter kunnen. Winnen is prettig en het is een bevestiging dat we op de goede weg zijn, maar we zijn er nog lang niet. Komende zondag gaan we weer keihard werken om voor een goed resultaat te gaan", aldus coach John Stegeman op de clubwebsite.

Trainer John Stegeman is benieuwd hoe AZ voor de dag zal komen en vraagt zich af wat voor effect het EL-duel in Ierland zal hebben op de Alkmaarders. "Het zal ongetwijfeld vermoeidheid met zich meebrengen, maar als je wint kun je de hele wereld aan", stelt Stegeman op de vraag wat de invloed is van de Europese uitwedstrijd van AZ. "Die overwinning in Ierland zal ze ongetwijfeld ook een boost geven. Het kan dus een nadeel zijn, maar net zo goed een voordeel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen