Leipzig dendert door en behoudt koppositie in Bundesliga

25 november 2016, 22:32

RB Leipzig blijft ook na dit weekend koploper van de Bundesliga. De nog altijd ongeslagen promovendus kende geen enkele problemen op bezoek bij SC Freiburg. De ploeg van Ralph Hasenhütt wist maar liefst een 1-4 overwinning te boeken.

Al na twee minuten zetten de bezoekers de openingstreffer op het scorebord via Naby Keita. Een kwartier later zorgde Florian Niederlechner voor de gelijkmaker. Nog voor rust was er echter alweer de voorsprong voor Leipzig. Aanvaller Timo Werner profiteerde na twintig minuten van zwak ingrijpen van doelman Alexander Schwolow en zette zo zijn ploeg weer op voorsprong. Nog geen kwartier later maakte de spits ook zijn vijfde competitietreffer op aangeven van Emil Forsberg.

Ook na rust was Leipzig de meest gevaarlijke ploeg en bleven de kansen komen voor de verrassende koploper. Gescoord werd er echter pas weer elf minuten voor tijd. Marcel Sabitzer schoot raak in de korte hoek en zette zo de 1-4 eindstand op het scorebord.

Met dertig punten uit twaalf duels heeft Leipzig zich in ieder geval nog een week verzekerd van de koppositie in de Bundesliga. De nummer twee, Bayern München, heeft een achterstand van zes punten. Dat gat kan de Duitse recordkampioen zaterdag tegen Bayer Leverkusen verkleinen tot drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen