Vier doelpunten Vossen helpen Brugge langs Mechelen

25 november 2016, 22:46

Club Brugge heeft vrijdagavond in eigen huis tegen KV Mechelen flink uitgehaald. Mede dankzij vier doelpunten van Jelle Vossen won de club met 6-1. Door de overwinning houdt Brugge aansluiting bij koploper Zulte-Waregem, dat drie punten meer heeft.

Opvallend is dat Brugge pas in de tweede helft los kwam. Vijf minuten voor rust zorgde Vossen voor de 0-1 voorsprong. Na de pauze ging het snel. Binnen een kwartier stond het dankzij doelpunten van Jose Izquierdo en tweemaal Vossen 4-1 voor de thuisploeg. Aleksandar Bjelica was trefzeker voor de bezoekers.

Met nog tien minuten te gaan werd het nog erger voor Mechelen. Hans Vanaken maakte er 5-1 van en Vossen zette drie minuten later de 6-1 einstand op het scorebord. De Belgische aanvaller staat nu op negen competitietreffers. Bij Club Brugge begonnen Ricardo van Rhijn, Stefano Denswil en Ruud Vormer in de basis.