Van de Looi kritisch: "Beetje een stiekeme overwinning"

25 november 2016, 23:48

Erwin van de Looi pakte afgelopen weekend al een punt met Willem II tegen PSV en schreef er vrijdagavond tegen Go Ahead Eagles nog drie bij. De trainer stelde dat zijn ploeg weliswaar niet zijn beste wedstrijd ooit speelde, maar was daarom des te blijer met het resultaat.

Van de Looi concludeerde na afloop dat er ondanks de overwinning dat er nog verbetering mogelijk was bij Willem II. "Het gelijkspel tegen PSV was prachtig, dat was dit niet. Daarvoor was het spel niet goed genoeg. Maar het is zeker een lekkere overwinning. Misschien wel een beetje een stiekeme want dit was één van onze mindere wedstrijden", aldus de trainer tegenover de NOS. "Het gaat natuurlijk om de punten, maar op lange termijn is het ook belangrijk dat je goed blijft voetballen. Dat hebben we vandaag niet gedaan."

"Go Ahead Eagles zat er iedere keer kort op. Wij speelden te veel op de man in plaats van in de diepte", legt Van de Looi uit. "In het kwartier na rust speelden we nog wel goed en toen hebben we die goal ook gemaakt. Daarna vielen we weer terug in de oude fouten. Ook de invallers, die juist moesten zorgen voor meer diepte, deden dat heel slecht. De goal paste ook in de wedstrijd. Jari Schuurman schoot hem eerst slecht in, maar gelukkig kreeg hij een herkansing. Voor hem is het mooi dat wanneer je je basisdebuut maakt, je direct zo belangrijk bent."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen