Overmars: "Ajax gaat komende winter de markt op"

26 november 2016, 09:09   Bijgewerkt: 26 november 2016, 11:27

We mogen in de winterstop het nodige vuurwerk van Ajax op de transfermarkt verwachten. Directeur voetbalzaken Marc Overmars geeft aan dat de Amsterdamse club de komende maanden niet de hand op de knip zal houden. Waarschijnlijk moeten hiervoor eerst meerdere spelers de uitgang opzoeken, maar ook zonder vertrekkende spelers lijkt Ajax nog te gaan winkelen.

In een uitgebreid vraaggesprek met Telesport weidt Overmars uit over de komende transferperiode. Hij geeft onder meer aan dat er geen tijdelijke vervangers gehaald worden voor Hakim Ziyech en Bertrand Traoré, die wekenlang bij de Afrika Cup zullen zijn. Toch zullen er hoogstwaarschijnlijk wel activiteiten plaatsvinden. "Dat wel. We zijn aan het rondkijken voor het geval er spelers vertrekken. En als er niemand weggaat, is de kans ook aanwezig dat we zakendoen." Klaas-Jan Huntelaar is nog altijd een 'interessante optie' voor Ajax.

Overmars noemt het 'goed mogelijk' dat Ajax op zoek gaat naar een linksachter en vleugelaanvallers. Wel benadrukt de voetbaldirecteur dat de Amsterdamse clubs liever niet meer aan huurconstructies zonder koopoptie doet. "Tim Krul is er eigenlijk al één te veel. In principe leiden we liever niet op en zorgen we liever niet voor speeltijd voor andere clubs. In de toekomst willen we eigenlijk alleen huren met optie tot koop, zoals met Arek Milik", aldus Overmars. De Poolse spits werd voor een half miljoen euro van Bayer Leverkusen gehuurd met een optie tot koop voor 2,6 miljoen euro en werd uiteindelijk voor maar liefst 33 miljoen euro doorverkocht aan Napoli.

Salarisplafond

Naast bovenstaande voorkeur lijkt Ajax het beleid ook wat betreft het salarishuis te willen aanscherpen. Het maximumsalaris van één miljoen euro bruto lijkt niet meer de richtlijn te zijn. "Er is in de directie en met de rvc een discussie gaande of we het salarisplafond moeten verhogen", geeft Marc Overmars aan. "Intern wordt gekeken hoe we kunnen opboksen tegen het geweld van de grote clubs in Europa. Al zal 1,5 miljoen euro salaris ook niet het verschil maken. Het is voor mij hoe dan ook belangrijk dat er geen gekkigheid in de kleedkamer ontstaat door scheve salarissen. Spelers weten van elkaar wat ze verdienen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen