Klinsmann: "1000 procent zeker dat we WK zouden halen"

26 november 2016, 12:40

Jürgen Klinsmann beleefde vijf mooie jaren bij de nationale ploeg van de Verenigde Staten, maar werd eerder deze week wegens teleurstellende prestaties de laan uitgestuurd en vervangen door Bruce Arena. De 52-jarige Duitser betreurt zijn vertrek bij Team USA, aangezien hij er overtuigd van is dat hij het WK had gehaald.

In een bericht op Facebook laat Klinsmann weten dat zijn ontslag hard aankomt. "Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de afgelopen 5,5 jaar. Het was een geweldige ervaring en een grote eer. Ik heb fantastische momenten beleefd met de ploeg, maar helaas is er een einde aan gekomen. Dat moet ik respecteren. Ik wil alle spelers bedanken voor hun werk in de afgelopen jaren en hun warme reacties na mijn ontslag. Het maakt het zeer emotioneel voor mij", aldus Klinsmann.

Wat de Duitser betreft heeft de Amerikaanse voetbalbond te vroeg drastische maatregelen getroffen. "Ik was er duizend procent zeker van dat we het WK 2018 in Rusland nog zouden bereiken, ook al hadden we twee keer verloren", zegt Klinsmann. "Nu is het aan de nieuwe coach. Ik wens de ploeg het beste en hoop dat er een geweldig WK aankomt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen