Zlatan vond het raar om naar Zweden-Oranje te kijken

26 november 2016, 12:57

Het voelde toch wat raar voor Zlatan Ibrahimovic om de nationale ploeg van Zweden zonder hem aan het werk te zien. De spits van Manchester United zette afgelopen zomer een punt achter zijn interlandcarrière, die in totaal vijftien jaar heeft geduurd. Na 116 interlands en 62 doelpunten vond Ibrahimovic het genoeg geweest.

Zweden trapte het post-Ibrahimovic-tijdperk af met een 1-1 gelijkspel tegen het Nederlands elftal. "De eerste keer zonder mij voelde echt raar", zegt de spits van Man United op de website van de FIFA over het duel in Solna. "Het voelde anders. Ik zat thuis en had een paar dagen vrij. Dat gebeurt niet zo vaak. Ik zag hoe de Zweedse internationals bezig waren en verbeeldde me dat ik meedeed, maar ik was er helaas niet bij", aldus Ibrahimovic.

Het is niet zo dat Zlatan denkt dat hij de verkeerde keuze gemaakt heeft. "Ik heb er geen spijt van. Gedane zaken nemen geen keer. Ik heb onbeschrijfelijke dingen meegemaakt bij de Zweedse ploeg. Ik kan het weken hebben over al mijn ervaringen, waarvan er 99 procent positief waren. Eén procent was negatief: we hebben geen mooi succes kunnen realiseren, bijvoorbeeld de winst van een toernooi", stelt Ibrahimovic.

Na het interlandpensioen van de topspits is het belangrijke dat spelers van een nieuwe generatie opstaan bij Zweden. "Het team bevindt zich nu in een andere positie. Er is geen druk en er zijn geen verwachtingen. Eerder werd er verwacht dat we ons voor eindtoernooien zouden kwalificeren. Nu zou het alleen maar fantastisch zijn als dat lukt. Lukt het niet, dan is er geen man overboord."

Zweden staat door een nederlaag tegen koploper Frankrijk op de derde plaats in de WK-kwalificaties. Nederland heeft alleen een beter doelsaldo en is de nummer twee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen