Rooney lijkt ondanks tumult niet bestraft te worden

26 november 2016, 14:16

Er hangt Wayne Rooney geen disciplinaire straf vanuit de Engelse voetbalbond boven het hoofd, naar aanleiding van zijn gedrag tijdens de interlandonderbreking. De aanvoerder van Engeland werd toen daags na het gewonnen WK-kwalificatieduel met Schotland (3-0) in beschonken toestand gefotografeerd.

De FA laat Rooney na de commotie van de afgelopen week echter met rust, zo meldt de BBC. De 31-jarige aanvaller zou vanuit de top van de voetbalbond te horen hebben gekregen dat zijn actie zonder consequenties zal blijven. Eerder bood Rooney al zijn excuses aan voor zijn gedrag. Dat deed hij ook in een gesprek met met interim-bondscoach Gareth Southgate en FA-directeur Dan Ashworth.

The Daily Mirror stelt dat Rooney dronken was na een bruiloftsreceptie. Er verschenen foto's van de speler van Manchester United in The Sun. Overigens was hij niet de enige Engelse international die op pad zou zijn geweest in de interlandweek. Er wordt ook gezegd dat er een aantal andere spelers (Jordan Henderson en Adam Lallana) tot laat op stap waren na de zege op Schotland. Dat is niet toegestaan bij de FA.

Rooney kreeg de afgelopen dagen bijval van onder meer managers Jürgen Klopp (Liverpool) en Arsene Wenger (Arsenal), die vonden dat de aanvaller wel érg veel gezocht werd door de media.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen