Agüero gevierde man voor Man City op Turf Moor

26 november 2016, 15:29

Sergio Agüero – wie anders? – heeft Manchester City zaterdagmiddag drie punten bezorgd in de Premier League. Dankzij twee goals van de Argentijn wist de ploeg van manager Pep Guardiola na een achterstand met 1-2 te winnen bij Burnley. Door de winst op Turf Moor gaat City weer voor even aan kop. Liverpool (Sunderland-thuis) en Chelsea (Tottenham-thuis) kunnen later op de dag wel weer passeren.

Na het 1-1 gelijkspel bij Borussia Mönchengladbach, goed voor overwintering in de Champions League, spaarde Guardiola een aantal sterkhouders in de uitwedstrijd tegen Burnley. De Catalaan liet onder meer Kevin De Bruyne, David Silva en Pablo Zabaleta op de bank plaatsnemen. Yaya Touré, vorige week belangrijk met een dubbelklapper tegen Crystal Palace (1-2 winst), stond wel weer aan de aftrap. Bij Burnley was het opvallend dat Paul Robinson voor het eerst in 1.664 dagen weer eens in de Premier League mocht keepen. De 37-jarige goalie verving de geblesseerde Tom Heaton.

Man City werd wakker geschud door de openingstreffer van Burnley en ging op jacht naar de gelijkmaker. Nadat Touré de paal had geraakt, viel deze op slag van rust. Na een soort pinballsituatie in de zestien meter wist Agüero gemakkelijk binnen te tikken. Voor de theepauze viel op dat Brunley noodgedwongen al tweemaal moest wisselen. Doelpuntenmaker Marney moest vervangen worden voor Scott Arfield en ex-AZ'er Johann Berg Gudmundsson werd geblesseerd gewisseld voor James Tarkowski.

In het tweede bedrijf kwam Man City eigenlijk steeds beter in het ritme. Agüero nam het elftal van Guardiola bij de hand en zorgde, nadat eerst nog een schot van hem gekraakt werd, voor de 1-2. Na een passje van Fernandinho en een misverstand in de Burnley-defensie kon de Argentijn afdrukken. Het was alweer zijn 27ste competitiedoelpunt in 2016 en zijn tiende competitiegoal van het huidige seizoen. Hoewel een tiende hattrick in City-dienst uitbleef voor Agüero, schonk hij The Citizens drie belangrijke punten in de strijd om de titel.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen