Real fortuinlijk naar winst; twee treffers Ronaldo

26 november 2016, 18:13   Bijgewerkt: 26 november 2016, 21:13

Voor de zesde keer op rij heeft Real Madrid zaterdag gewonnen in de Spaanse competitie. Tegen laagvlieger Sporting de Gijón stond de koploper door twee goals van Cristiano Ronaldo al snel met 2-0 voor, maar vervolges haperde de motor. De bezoekers kwamen terug tot 2-1 en misten in de slotfase een strafschop, waardoor De Koninklijke de drie punten mag bijschrijven.

Real is behoorlijk op stoom en leek een gemakkelijk middag tegemoet te gaan tegen Gijón, dat achttiende staat. Een rake penalty van Ronaldo bezorgde Real een droomstart, die de ploeg ook een goed vervolg wist te geven. Dertien minuten later konden de fans namelijk alweer juichen en wederom kwam dat door Ronaldo. De Portugees maakte zijn achtste treffer van het La Liga-seizoen, door op prachtige manier een kopbal in het vijandelijke doel te deponeren: 2-0.

Een heerlijke middag leek in de maak voor de koploper, maar de uitploeg liet daarna zijn tanden zien. Carlos Carmona produceerde in de 35ste minuut de aansluitingstreffer en de bezoekers kregen in de slotfase nog een dot van een kans om de gelijkmaker te scoren. Een penalty in de 78ste minuut was echter niet besteed aan Duje Cop, die de bal in de stromende regen over en naast schoot. Real-doelman Keylor Navas heeft nu een bijzondere statistiek in handen, aangezien slechts één van de laatste vijf penalty's met hem in de goal werd benut.

Real, dat zonder de geblesseerde Gareth Bale speelde, maakt zodoende geen fout in aanloop naar El Clásico van volgende week zaterdag. FC Barcelona komt zondagavond nog in actie tegen Real Sociedad en komt bij winst op vier punten van de hoofdstedelingen.