PSV en Luuk de Jong tanken vertrouwen met zege op ADO

26 november 2016, 21:45   Bijgewerkt: 26 november 2016, 22:25

Luuk de Jong heeft zichzelf en PSV een goede dienst bewezen door twee van de drie treffers in de 3-1 overwinning op ADO Den Haag voor zijn rekening te nemen. Gaston Pereiro zette PSV in de eerste helft op voorsprong met een penalty, De Jong zorgde snel na rust voor de 2-0 met een duikkopbal en direct daarna maakte hij ook de 3-0 met een prachtig wippertje over Ernestas Setkus. Tom Beugelsdijk benutte op zijn beurt ook een strafschop voor ADO.

Een avond met veel doelpunten van PSV, daar hoopten de aanwezige supporters op. Tot nu toe werden de fans nog niet echt verwend, want PSV scoort maar moeizaam in eigen huis. Luuk de Jong deed dat dit seizoen zelfs nog geen enkele keer. Waar hij in het Champions League-duel met Atletico Madrid nog moest toekijken vanaf de bank, mocht hij tegen ADO in de basis beginnen. Ook zijn broer Siem de Jong kreeg een basisplaats toebedeeld, hij startte op het middenveld samen met Bart Ramselaar en Davy Pröpper.

Omdat zes van laatste twaalf strafschoppen werden gemist door PSV, werd het signaal van Kuipers niet meteen met gejuich begroet. Gejuicht werd er wel toen Pereiro de penalty rustig in het doel schoof. De Uruguayaan kreeg even later nog een kans om te scoren, maar dit keer redde Setkus. De Doelman was vlak voor rust nog attent bij een kans van Ramselaar, die na een leep balletje van Zinchenko over kopte. De bal ging over Setkus heen, maar belandde op het doel van ADO.

PSV begon feller aan de tweede helft en had binnen tien minuten de marge van één naar drie vergroot. Aanvoerder Luuk de Jong, die sinds september niet meer had gescoord, was de gevierde man. Hij prolongeerde een corner al duikend tot doelpunt, al bestond de twijfel dat Beugelsdijk ook nog aan de bal zat. Ondanks dat feit vierde De Jong zijn doelpunt uitbundig, eindelijk was hij van zijn lange periode van droogte af (905 minuten).

Wankelen deed PSV door dat doelpunt echter niet. Invaller Luciano Narsingh was zelfs nog dicht bij de 4-1, maar zijn volley werd van de lijn gehaald door Tyronne Ebuehi. Ook ADO kwam nog in de mogelijkheid om te scoren. Spits Mike Havenaar, die ook al een tijd droog staat, kopte op de paal. Zoet kreeg de bal met wat geluk in zijn handen en hield in het vervolg zijn doel schoon. PSV tankte zo wat vertrouwen en verkleinde de achterstand op Feyenoord en Ajax, die zondag in actie komen. [photo,102795,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen