Vliegende start Groningen legt basis voor zege op PEC

26 november 2016, 21:38

FC Groningen heeft op zaterdagavond PEC Zwolle een thuisnederlaag bezorgd. De Groningers begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen binnen no time op voorsprong. De rest van de avond loerden de Groningers op de counter, en werd het door middel van de tegenstoten razend gevaarlijk. Zwolle wist het balbezit niet om te zetten in goals, en de wedstrijd eindigde in 0-4.

PEC Zwolle zal zich het begin van de thuiswedstrijd tegen Groningen dus heel anders hebben voorgesteld, binnen een minuut stond namelijk de 0-1 al op het scorebord. Na een een-tweetje kreeg Ruben Jenssen de bal bij Simon Tibbling, die het leer hard in de verre hoek schoot. Groningen zakte hierna in en wachtte af, PEC mocht het spel maken. Het lukte de ploeg uit Zwolle bij vlagen om gevaarlijk te worden, en het kwam nog het dichtste bij een doelpunt via Kasper Larsen: hij maakte bijna een eigen goal.

Schotjes van Mustafa Saymak en Queensy Menig konden Sergio Padt niet in verlegenheid brengen, en ook een gevaarlijk schot en daaropvolgende rebound kon de Groningse goalie keren. Wout Brama schoot even later uit kansrijke positie over. Vervolgens was het juist Groningen dat dicht bij een tweede treffer kwam. Na een snelle counter bereikte Tibbling rechtsback Hans Hateboer, die de bal goed voorgaf op Tom van Weert. De Groningen-spits schoot de bal echter keihard op de paal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen