Van der Gaag rekent zich niet rijk: "Lek nog niet boven"

27 november 2016, 09:47

Mitchell van der Gaag zag Excelsior zaterdagavond met 2-2 gelijkspelen tegen Vitesse. De trainer was vooral blij met het spel van zijn ploeg en stelt dat de goede weg is in geslagen. Desondanks weet hij ook dat het zo maar weer anders kan zijn.

Van der Gaag had na afloop gemengde gevoelens over het resultaat. "Vooraf teken je voor een 2-2 gelijkspel en een punt op bezoek bij Vitesse. Maar als je naar het wedstrijdbeeld kijkt dan niet, zeker niet omdat wij al na twintig minuten met 0-2 voor stonden. Na het doelpunt van Vitesse gingen wij steeds meer achteruit lopen. Toen heb ik in de rust wat dingen aangegeven en in de tweede helft zetten wij meer druk en zie je ook dat we steeds meer ruimte krijgen", vertelt hij aan de NOS.

De trainer was erg te spreken over het optreden van Hicham Faik. "Niet alleen door zijn twee doelpunten, maar ook de manier van spelen. Dat heeft hij vorige week ook laten zien toen hij inviel", aldus Van der Gaag, die de prestaties van Excelsior als geheel looft. "We hebben de lijn van vorige week door weten te trekken. De mentaliteit is goed en dat zag je na de 2-2. Je verwacht dat Vitesse druk gaat zetten, maar wij kregen eigenlijk de beste kansen. Het betekent niet dat we het lek boven hebben, maar alle punten zijn bij ons welkom."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen