Feyenoord ontsnapt in extremis na spectaculaire wedstrijd

27 november 2016, 18:51

Feyenoord heeft na een erg matige wedstrijd toch nog gelijk gespeeld tegen FC Utrecht. In de 99e (!) minuut kopte invaller Michiel Kramer de 3-3 binnen tegen een sterkere thuisploeg in een redelijk gevulde Galgenwaard. De wedstrijd werd voor Utrecht nog verder ontsierd door een ogenschijnlijk zware blessure van doelman Robin Ruiter bij een 3-1 stand. Invaller David Jensen liet daarna in de laatste twintig minuten nog twee treffers door.

Het eerste bedrijf begon explosief, met een doelpunt van Sebastien Haller na drie minuten. Een alerte steekbal van Nacer Barazite gaf de Fransman de kans om de bal achter doelman Brad Jones te schuiven. De voorsprong van Utrecht duurde niet lang; al een minuut na de openingstreffer maakte Dirk Kuyt namens de bezoekers gelijk tegen zijn oude ploeg. Utrecht was echter niet van zijn stuk gebracht door de treffer en speelde verrassend open tegen de koploper. Deze status quo zette zich lange tijd voort zonder dat beide ploegen kansen wisten te krijgen.

Ook in de tweede helft was Utrecht de partij met de meeste druk naar voren en het meeste balbezit, en ook nu wist de ploeg zichzelf vroeg te belonen. Een schot van Soufyan Amrabat werd niet gevangen door Brad Jones, en de rebound was een simpele prooi voor rechtsback Giovanni Troupée, die Utrecht zo weer op voorsprong zette. In het vervolg van de wedstrijd kregen de bezoekers het totaal niet voor elkaar om een kans te creëren en was Utrecht dichter bij een derde goal dan Feyenoord bij een gelijkmaker.

Er kwam echter ook een grote tegenslag voor Utrecht, en dan met name voor doelman Robin Ruiter. De keeper landde compleet verkeerd na een botsing met Nicolai Jörgensen en was een tijdje volledig van de wereld. Reservedoelman David Jensen moest invallen en zo de wedstrijd tot een goed einde brengen. Dit lukte zonder al te veel moeite, en Utrecht kwam zelfs nog op 3-1. Yassin Ayoub miste twee enorme kansen oog in oog met Brad Jones, maar in derde instantie schoot Haller zijn tweede goal binnen.

In de eerste van negen minuten blessuretijd kwam Feyenoord ineens vrij uit het niets terug tot 3-2. Jörgensen was alert en maakte met een klassiek spitsendoelpunt de aansluitingstreffer. Wat volgde was een belegering van het Utrecht-goal die nauwelijks tot kansen leidde, tot de laatste minuut van de wedstrijd. Bij een corner viel de bal op het hoofd van stormram Michiel Kramer, die de bal achter Jensen wist te koppen. Een gedesillusioneerd Utrecht zag zo een verrassende overwinning tegen een ondermaats Feyenoord uit handen glippen. Door het spectaculaire gelijkspel staat Feyenoord op doelsaldo nog eerste.