Van Hanegem: "Feyenoord moet proberen Clasie te huren"

28 november 2016, 07:53

Als het aan Willem van Hanegem ligt, dan doet Feyenoord in de winterstop een poging om Jordy Clasie te huren van Southampton. De voormalig topspeler denkt dat de controlerende middenvelder het verschil kan maken bij de koploper.

"Feyenoord moet in de winterstop echt iets doen op de transfermarkt", schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het AD. "Ik zag Jordy Clasie gisteren invallen bij Southampton. Die loopt daar met zijn ziel onder zijn arm, dat zie je direct. Ik heb geen contact met hem, maar wat mij betreft doet Feyenoord een poging hem te huren. Het is precies de verbindingsspeler die nodig is. Als je veel geld uitgeeft voor Tapia en Vejinovic, kun je met Clasie ook wel een gokje wagen."

Sinds zondag is Feyenoord de voorsprong op Ajax kwijt, beide teams hebben nu 33 punten. Van Hanegem is niet verbaasd. "Ik wil hier niet zeggen dat ik er veel verstand van heb, maar ik heb dit al aan het begin van het seizoen voorspeld. Daar hoef je overigens geen kenner voor te zijn, alleen maar een realist. Dit kon je zien aankomen. Feyenoord voetbalt niet goed, al sinds het begin van het seizoen. Het durft niet, lijkt het wel. Ga voetballen, kruip niet in je schulp. Wees niet bang voor balverlies, draai niet terug, maar speel de bal naar voren. Durf!"

Volgens De Kromme is dat het verschil tussen beide koplopers. "Ajax durft wel, of beter, het heeft zijn durf terug. Ajax is gegroeid. Aan het begin van het seizoen was het niet veel bijzonders. Maar nu hebben ze een speler die anderen beter maakt, die hen stuurt: Ziyech ja. Zo'n speler zou Feyenoord ook goed kunnen gebruiken, want Vilhena vond ik bijvoorbeeld tegen Manchester United de slechtste van het veld. Die loopt steeds ren-je-rot te spelen. Daar komt niks uit. El Ahmadi is een geweldige opjager. Die laat de tegenstander fouten maken. Maar verovert hij de bal, dan is er helaas niemand op het middenveld van Feyenoord die er iets moois mee kan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen