Meerdere clubs sceptisch over herverkiezing Van Praag

28 november 2016, 08:22

Michael van Praag lijkt deze week te mogen aanblijven als voorzitter van de KNVB, maar heeft wel minder draagvlak dan eerder. Meerdere clubs uit het betaald voetbal dreigen komende dinsdag niet te stemmen voor een nieuwe termijn van de preses, omdat zij eerst tekst en uitleg willen krijgen over de bestuurlijke onrust die al een tijdje heerst bij de voetbalbond. Dat meldt De Volkskrant.

Het dagblad stelt dat Van Praag duidelijkheid moet geven inzake de bestuurlijke situatie bij de KNVB en dat er vanuit een aantal clubs geen steun voor een extra termijn van de bondsvoorzitter zal komen als de uitleg niet tot tevredenheid stemt. Toch heeft Van Praag vertrouwen in een herverkiezing, waarbij eredivisionisten en Jupiler League-clubs een stem hebben. "Ik ben blij met het initiatief. Het is de normaalste zaak van de wereld dat ze mij om een toelichting vragen. En ik zeg ze alvast toe: de antwoorden zullen hen tevreden stellen", verzekert Van Praag in bovengenoemde krant.

De voorzitter hoeft zich waarschijnlijk niet echt zorgen te maken. Een uitdager heeft hij niet en vanuit het amateurvoetbal is de steun voor Van Praag reeds toegezegd. Daarmee lijkt hij al de helft van de stemmen (dertig van de zestig) te hebben verzameld. Als er vanuit de betaald voetbalclubs ook steun is, zal Van Praag drie jaar langer aan het bewind staan bij de KNVB. Hij is sinds 2008 actief in deze functie bij de voetbalbond.

De reden voor de weerstand bij een aantal clubs is dat Van Praag volgens hen te weinig leiderschap getoond in moeilijke tijden. Bijna de complete RvC vertrok, Bert van Oostveen stopte als directeur betaald voetbal en de aanstelling van diens opvolger Gijs de Jong werd opgeschort en ondertussen was er rond het Nederlands elftal natuurlijk ook op sportief en organisatorisch vlak het een en ander mis.

De Volkskrant verzamelde (op anonieme basis) informatie bij de clubs en stelde vast dat men niet tevreden was over de communicatie van Van Praag, die in hun ogen beter geïnformeerd moet zijn. Daarnaast wordt het de bondsvoorzitter kwalijk genomen dat hij instemde met het UEFA-plan voor meer aandeel van de toplanden in de Champions League. Dat ontkent Van Praag overigens met klem. "Ik heb nergens voor getekend, omdat ik op pad was voor mijn campagne."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen