Ajax-target Bailey ruziet met eigen fans na oorwassing

28 november 2016, 12:11

Leon Bailey en de supporters van Racing Genk hebben sinds afgelopen weekend geen goede relatie meer. De aanvaller, die afgelopen zomer in beeld was bij Ajax, kreeg het zondag na de 6-0 nederlaag tegen Oostende namelijk aan de stok met de meegereisde fans.

De spelers gingen na de oorwassing naar de supporters toe om hun excuses aan te bieden. Hierbij liepen de emoties hoog op. Bailey was met rood van het veld gestuurd en kreeg verwijten naar zijn hoofd geslingerd van enkele fans. Hierop zou hij 'fuck you', hebben geschreeuwd, wat weer leidde tot een reactie bij de fans. "Ik heb net gehoord dat mijn zoon vandaag bespuwd werd, dat er bier op hem gegooid werd, dat ze hem een vuile neger genoemd hebben, dat ze gezegd hebben dat hij niks is en dat hij terug zou moeten gaan naar Jamaica. Niet door een fan van de tegenstander, maar door een zogenaamde supporter van Racing Genk", reageert zijn vader Craig Butler.

Aanvoerder Thomas Buffel probeert in gesprek met Het Nieuwsblad de gemoederen tot bedaren te brengen. "Ik heb begrip voor de reactie van beide kanten. Als supporter is het nooit leuk om zo zwaar te verliezen. Ik heb de situatie niet gezien, maar als speler mag je nooit reageren. Dat zal Leon nog wel leren", reageert de oud-speler van Feyenoord. Coach Peter Maes is begripvol. "Ik kan perfect de ontgoocheling van de fans begrijpen. Maar ook bij mijn spelers komt dit zwaar aan. We moeten er samen uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen