Schaken baalt bij ADO: "Het plezier neemt wel af"

28 november 2016, 14:30

Tot zijn onvrede werd Ruben Schaken tijdens het uitduel met PSV al in de rust gewisseld bij ADO Den Haag. De ervaren buitenspeler heeft respect voor trainer Zeljko Petrovic, maar geeft toe dat zijn plezier in het voetbal wel afneemt.

Schaken beleefde zaterdag een slechte avond in Eindhoven, aangezien hij vroeg gewisseld werd en zijn team met 3-1 verloor. "Ik kan heel slecht tegen mijn verlies. Het plezier neemt wel af bij mij", zegt hij tegen Omroep West. "Daar moet je gewoon eerlijk in zijn. Ik speel op dit moment in een andere rol. Je wilt acties maken en voorzetten geven, maar ik moet noodgedwongen op het middenveld spelen omdat het voetbal ons een beetje in de steek laat."

Dat de international in de rust gewisseld werd, deed hem geen goed. "Tien jaar geleden zou ik woest geweest zijn. Maar het heeft geen zin om er tegenin te gaan", beseft hij. "Dan krijg je binnenskamers weer gezeik. Ik sta achter de trainer. Wat hij wil doen, moet hij zelf weten. Al zet hij er twee jeugdspelers in. Als we maar punten pakken."

"We hebben weinig mensen in vorm", vervolgt Schaken. "Kijk, ik ben op leeftijd. Wat mij betreft mag iedereen spelen", vertelt de rechtsbuiten. 'Als ze maar wel presteren. Ik wil niet op de bank zitten voor iemand die niet presteert of waarvan ik vind dat hij minder is dan ik."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen