Del Bosque: "Simeone de beste trainer van de laatste tijd"

28 november 2016, 16:24

Vicente del Bosque is van mening dat Diego Simeone het dit jaar verdient om de award voor beste trainer te winnen. De voormalige bondscoach van Spanje is zeer te spreken over de manier waarop de Atlético Madrid-trainer zijn team vormgeeft.

"Natuurlijk zou ik het heel leuk vinden als één van de Spaanse genomineerden de prijs zou winnen, maar zelf neig ik naar Simeone", vertelt Del Bosque aan FIFA.com. "Niet alleen dit seizoen, maar zijn prestaties in de afgelopen jaren zijn heel indrukwekkend. Hij geeft een team echt een gezicht, maakt het zijn team en behaalt daarmee goede resulaten."

Ook voor de FIFA-award voor beste speler heeft Del Bosque favorieten. "Lionel Messi en Cristiano Ronaldo domineren de laatste jaren en op wie je stemt hangt denk ik af van je voorkeur voor Real Madrid of Barcelona", aldus de oud-trainer. Andres Iniesta en Sergio Ramos zijn de enige Spaanse genomideerden bij de 23 door de FIFA geselecteerde kanshebbers. "Ik denk dat nog wel meer spelers het verdienden. Sergio Busquets bijvoorbeeld of Gerard Piqué, zij hebben allebei veel voor het Spaanse voetbal betekend."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen