Bosz: "De Ligt heeft pech met Sánchez voor zich"

29 november 2016, 18:53

Matthijs de Ligt speelde nog niet veel in het eerste van Ajax, maar in de minuten die de jonge verdediger maakte, liet hij een uitstekende indruk achter. Trainer Peter Bosz had hem vaker willen opstellen, maar heeft nu eenmaal een nog betere optie binnen zijn ploeg.

"Hij heeft de pech dat hij een twintigjarige Davinson Sánchez voor zich heeft staan", vertelt de Ajax-trainer aan Ajax TV. "Die presenteert zich ook uitstekend. Maar als hij daar niet zou staan, dan denk ik dat De Ligt al veel meer gespeeld zou hebben."

Over de kwaliteiten van De Ligt is Bosz hoe dan ook zeer te spreken. "In zijn fysiek, maar ook hoe hij op het veld staat, is hij veel verder dan iemand van zeventien jaar. Ook op de trainingen zie je dat, dat is ook de reden dat ik hem definitief bij het eerste heb gehaald."

De snelle doorbraak van De Ligt vindt Bosz extra knap, omdat hij verdediger is. "Dan moet je namelijk per definitie ook betrouwbaar zijn en dan heb je wat ervaring nodig. Maar Matthijs presenteert zich als een hele goede en volwassen speler, vandaar dat we hem in durven zetten."

De Ligt speelde tot dusver twee keer in de basis. In de KNVB- beker tegen Willem II en in de Europa League tegen Panathinaikos. Afgelopen weekend maakte hij zijn Eredivisie-debuut als invaller tegen sc Heerenveen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen