Ook Haagse politiek is klaar met gedagvaardigde Wang

29 november 2016, 19:27   Bijgewerkt: 2 december 2016, 09:21

Het is crisistijd bij ADO Den Haag en dat heeft alles te maken met grootaandeelhouder Wang Hui. Zelfs in de gemeenteraad van Den Haag zijn ze nu helemaal klaar met de Chinees en zijn firma United Vansen. De PVV en Groep de Mos vinden dat wethouder De Bruijn nu in actie moet komen en Wang moet aansporen om zijn aandelen te verkopen.

"Het is nu een keer afgelopen met deze koekenbakker', zegt Richard de Mos, die fractievoorzitter is van Groep de Mos tegenover Omroep West. "Hij heeft beloofd ons naar Europees voetbal te leiden en als we niet oppassen, spelen we straks in de kelder van de eerste divisie."

Ook Elias van Hees van de PVV is Wang zat. "We maken ons grote zorgen. Er is al lang sprake van onrust bij ADO. Het wordt wel eens tijd dat de wethouder er bij Wang op aandringt dat hij iets anders moet gaan doen. En wat je nu ziet is dat door Wang überhaupt niemand meer wil investeren. Sponsors haken af, bezoekersaantallen lopen terug."

De Mos hoopt een groep investeerders op de been te kunnen brengen, die de aandelen wil kopen. "Iemand als John van Zweden heeft herhaaldelijk gezegd dat hij ADO wil kopen maar dat kan hij niet alleen. De Bruijn zou ook iemand als Dick Advocaat kunnen benaderen."

Op een grote ingelaste algemene vergadering aandeelhouder dinsdagmiddag werden vertegenwoordigers van het bedrijf van Wang getrakteerd op een dagvaarding. United Vansen wordt verweten zijn financiële verplichtingen niet na te komen, dat meldt Voetbal International.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen