Late treffer Eupen nekt Nederlands Brugge in de beker

30 november 2016, 20:38

KAS Eupen heeft in de Belgische Croky Cup verrast door in de achtste finale Club Brugge uit te schakelen. De nummer elf van de Jupiler Pro League gaf in eigen huis eerst nog een 2-0 voorsprong weg, maar won uiteindelijk alsnog door een treffer in de slotseconden.

Brugge, waar Stefano Denswil, Ricardo van Rhijn en Ruud Vormer een basisplek hadden, keek al na achttien minuten tegen een achterstand aan. Luis Garcia trapte een vrije trap uitstekend binnen. Ondanks een paar goede kansen voor Anthony Limbombe werd het kort na rust zelfs 2-0, dankzij Henry Onyekuru die fraai door de Brugse defensie slalomde.

Een vrije trap van Hans Vanaken onder de muur door en een snel daaropvolgende treffer van Jelle Vossen brachten Brugge weer snel naast Eupen. De thuisploeg had echter het laatste woord, want in de zevende minuut van de blessuretijd werkte voormalig Vitesse-verdediger Siebe Blondelle uit een hoekschop de 3-2 binnen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!