FA verheugd met 'winnaar en ambassadeur' Southgate

30 november 2016, 16:32

Het komt niet als een donderslag bij heldere hemel dat Gareth Southgate benoemd is tot nieuwe bondscoach van Engeland. De voormalig verdediger, die eerder al bondscoach van Jong Engeland was en de afgelopen tijd als interim-bondscoach was bij de Engelse ploeg, werd unaniem gekozen door de directie van de FA. Hij tekende tot 2020.

De top van de Engelse voetbalbond, bestaande uit directeur Martin Glenn, technisch directeur Dan Ashworth en voorzitter Greg Clarke, had geen enkele twijfel bij de aanstelling van Southgate. "We zijn zeer verheugd met zijn aanstelling", zegt Glenn op de bondswebsite. "Hij is duidelijk iemand die veel knowhow heeft en het internationale voetbal begrijpt. Het is ook belangrijk dat hij veel ervaring heeft met de ontwikkeling bij spelers", aldus de FA-directeur.

Southgate stond de afgelopen vier interlands als interim-manager voor de groep bij Engeland. "Hij heeft het in deze periode extreem goed gedaan", stelt Glenn. "Bovendien heeft hij veel indruk op ons gemaakt tijdens de gesprekken. Hij is een geweldige ambassadeur voor de FA, is een uitstekend tacticus en een echte leider. Bovenal is hij een echte winnaar en dat vinden wij zeer belangrijk", besluit Glenn.

In zijn interim-periode bij The Three Lions boekte Southgate overwinningen op Malta (2-0) en Schotland (3-0) en speelde hij gelijk tegen Slovenië (0-0) en Spanje (2-2). Het treffen met de Spanjaarden was vriendschappelijk, de rest van de duels waren WK-kwalificatiewedstrijden. Als bondscoach van Jong Engeland wist Southgate 27 keer te winnen in 33 optredens (3 keer gelijk, 3 keer verlies).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen