Clubs reageren op teksten Van Praag: "Ontluisterend"

30 november 2016, 18:43   Bijgewerkt: 30 november 2016, 19:20

Michael van Praag werd dinsdagavond op de vergadering van de KNVB herkozen voor zijn laatste termijn van drie jaar als voorzitter van de Nederlandse voetbalbond. Helemaal van harte ging het echter niet, omdat er eerst een pittig gesprek tussen de clubs en de bondspresident plaatsvond. De clubs vinden het niet gepast hoe Van Praag daar na afloop op teruggeblikt heeft.

In een officiële verklaring op de website van de Eredivisie reageren de clubs op de teksten van Van Praag, die de volgende woorden in de mond nam: "Ik heb dinsdagmiddag met een afvaardiging van clubs uit ere- en eerste divisie gesproken en ik ben daar geschoffeerd op een manier die alle perken te buiten gaat."

De clubs kijken hier zeer raar van op. "Het gesprek met de bondsvoorzitter heeft plaatsgevonden op verzoek van de clubs om duidelijk te krijgen welke resultaten hij voor de clubs binnen de KNVB en UEFA heeft bereikt, en welke plannen en ambities hij voor de komende jaren nog heeft. Zowel tijdens het gesprek alsook tijdens de speeches van Van Praag in de KNVB-vergaderingen voorafgaand aan de verkiezing, heeft de bondsvoorzitter op geen enkele wijze blijk gegeven het een zeer vervelend gesprek te hebben gevonden", zo klinkt het in een statement.

"Alle deelnemers aan het gesprek van clubzijde en vanuit de entiteiten ECV en CED herkennen zich totaal niet in de woorden van de bondsvoorzitter en vinden het ontluisterend dat hij dit op deze wijze op het door hem gekozen moment naar buiten brengt. Er is dinsdagmiddag achter gesloten deuren een stevig gesprek gevoerd op inhoud met kritische vragen die deels over het verleden en deels over de toekomst gingen. Michael van Praag heeft daarbij volop de gelegenheid gekregen om alle vragen te beantwoorden en om zaken te benoemen die hij aan de orde wilde stellen", wordt er verder gezegd.

Onder meer directeuren Robert Eenhoorn (AZ), Berry van Gool (Willem II), Eric Gudde (Feyenoord), Wilco van Schaik (FC Utrecht) en Joost de Wit (Vitesse) hebben de verklaring ondertekend.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen