Afgang Bouy en geplaagde coach, Atalanta wint wéér

30 november 2016, 20:01

De laatste uren van Roberto De Zerbi als trainer van Palermo lijken te hebben geslagen. De club van Sicilië werd woensdagavond in de vierde ronde van de Coppa Italia in het eigen stadion uitgeschakeld door Spezia, dat uitkomt in de Serie B. De Zerbi stond al hevig onder druk en het zijden draadje waaraan hij hing lijkt nu te gaan knappen.

Na 120 minuten spelen moesten penalty's de doorslag geven en in de serie bleek Spezia koelbloediger. De grote held van de eerstedivisionist was Leandro Chichizola. De keeper stopte eerst een penalty van Norbert Balogh, die de winnende strafschop op zijn schoen had. Daarna benutte de Argentijnse goalie zelf een penalty. Tijdens de wedstrijd maakte hij ook al indruk met een fantastische redding op een vrije trap van Robin Quiason in de kruising. Door een misser van Edoardo Goldaniga ging Spezia uiteindelijk door.

De tweedeklasser heeft een patent op bekerstunts, aangezien vorig seizoen de kwartfinales bereikt werden. Destijds werden onder meer de Serie A-ploegen Frosinone en AS Roma uitgeschakeld. Nu mag Spezia het in januari opnemen tegen Napoli.

Ouasim Bouy had zijn eerste basisplaats bij Palermo, maar een succesvol debuut in de startopstelling werd het dus niet voor de huurling van Juventus. Voormalig PSV'er Oscar Hiljemark kwam ook in actie bij de Siciliaanse ploeg en benutte een penalty. Overigens stond Palermo tijdens de strafschoppenserie met tien man in de middencirkel, aangezien Roberto Vitiello in de tweede helft van de verlenging een rode kaart had gekregen.

Atalanta blijft maar winnen

Atalanta Bergamo is in de Serie A al negen wedstrijden ongeslagen en zes duels zonder puntenverlies en is woensdagavond ook doorgegaan in de Coppa Italia. Pescara werd met 3-0 opzij gezet door goals van Cristian Raimondi, Alberto Grassi en Aleksandar Pesic. Atalanta speelt in de volgende ronde tegen bekerhouder Juventus.